zondag 15 december 2019

U bevindt zich nu hier: Home arrow Nieuwslinks
Nieuwslinks
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals

 • 14 HR-trends voor 2020: Werknemers in de watten
  Zelfs als de economische groei in 2020 terugvalt, blijven vacatures open staan. Met de pensionering van de babyboomers komt Nederland simpelweg mensen te kort. Bedrijven zullen hun werknemers in de watten leggen, maar ook daarmee verdwijnen de personeelstekorten niet. Personeelslog ziet voor 2020 veertien HR-trends die maken dat de HR-professionals uit een ander, meer strategisch vaatje moeten tappen.

 • Drie maanden extra tijd om addendum te maken voor lage WW-premie
  Werkgevers krijgen tot april 2020 de tijd om hun administratie op orde te brengen voor de lage WW-premie. Dan moet in de loonadministratie schriftelijk bewijs zitten, waaruit blijkt welke werknemers vr 31 december 2019 in vaste dienst waren.

 • OVERZICHT: De belangrijkste wijzigingen door de WAB per 1 januari 2020
  Over enkele weken zal de Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) de huidige WWZ in n keer vervangen, dus veel tijd om te wennen zal er niet zijn. De WAB moet meer bescherming bieden aan mensen met tijdelijk werk, terwijl werkgevers (iets) eenvoudiger tot ontslag kunnen overgaan van vast personeel. De doorgeslagen flex van oproepkrachten wordt beteugeld, terwijl payrolling ook minder aantrekkelijk wordt gemaakt. Hier vindt u een overzicht van de veranderingen.

 • Uitkering van pensioenen met beschikbare premieregeling daalt ook
  Dat het niet zo goed gaat met pensioenfondsen, is bekend. Maar ook bij de andere pensioenregeling, waarbij premies worden ingelegd en in n keer een bedrag vrijkomt voor de aankoop van pensioen, vallen rake klappen. Want in twee jaar tijd is de gemiddelde pensioenuitkering van de beschikbare premieregeling (DC-regeling) bijna 5 procent geslonken. En op de zeven werknemers heeft een DC-regeling en dit aantal zal als gevolg van het pensioenakkoord nog verder toenemen.

 • Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers n zzp?ers
  Werknemers vinden een kerstpakket het leukste extraatje dat ze van hun werkgever krijgen aan het eind van het jaar. Bijna alle werkenden (87%) ontvangen graag een kerstpakket of kerstcadeau(bon). De meeste werkgevers geven daar ook gehoor aan (82%). Daarnaast zijn een kerstgratificatie en een kerstfeest populair.