woensdag 17 juli 2019

U bevindt zich nu hier: Home arrow Nieuwslinks
Nieuwslinks
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals

 • Drie manieren om te voorkomen dat nieuw talent alweer snel vertrekt
  Werkgevers die een nieuwe medewerker werven, geven daar gemiddeld bijna 4.500 euro aan uit tijdens een werving- en selectieproces dat gemiddeld 62 dagen duurt. Als er dan een geschikte nieuwe werknemer is gevonden, wil je natuurlijk niet dat die de organisatie alweer binnen een jaar verlaat.

 • Geen loonsverhoging, maar best tevreden met salaris
  Bijna de helft van de werknemers geeft aan al minstens twee jaar geen loonsverhoging te hebben gekregen. En toch zijn de meeste Nederlanders best tevreden met hun salaris, al mag er natuurlijk altijd wel wat bij.

 • Schaars talent is in Nederland toch nog redelijk te werven
  Talent is schaars in Nederland, maar toch lukt het in ons land nog redelijk om gewild personeel te vinden. Nederland staat op de 11e plaats in de lijst van arbeidsmarktschaarste, waarin 27 Europese landen worden vergeleken.

 • Leidinggevenden minder loyaal: één op de vijf wil een nieuwe werkgever
  Dat de arbeidsmarkt momenteel erg krap is, voelen werknemers heel goed aan. Ze tonen zich iets minder loyaal aan hun huidige werkgever. Ook kunnen meer werknemers zich voorstellen ergens anders te werken. Nieuw is, dat ook managers minder loyaal zijn geworden.

 • Voorwaarden bekend voor opname pensioen ineens
  Werknemers die met pensioen gaan, mogen straks maximaal tien procent het opgebouwde pensioen opnemen, bijvoorbeeld om hun hypotheek af te lossen of om hun huis toekomstbestendig te maken. De voorwaarden voor het opnemen, zijn nu gepubliceerd. De mogelijkheid wordt waarschijnlijk op zijn vroegst vanaf 2021 ingevoerd.