dinsdag 22 januari 2019

U bevindt zich nu hier: Home arrow Nieuwslinks
Nieuwslinks
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals

 • Bedrijven zoeken tech skills, maar behoefte aan people management en HR blijft
  Welke harde en zachte competenties staan in 2019 op het wensenlijstje van werkgevers? De zakelijke netwerksite LinkedIn maakte een overzicht van de meestgevraagde hard en soft skills. Technische vaardigheden blijven dominant, maar ook people management is gewild. Daar kan HR een mooie bijdrage aan leveren.

 • Werkgevers willen loonruimte gebruiken voor scholingsbudget
  Het belang van scholing moet beter onderkend worden, vinden werkgevers. Het scholingsbudget moet geen extraatje meer zijn, maar onderdeel worden van het totale arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor willen ze ook het geld gebruiken, dat nu nog beschikbaar is voor de lonen van medewerkers.

 • Uitspraak: Maaltijdbezorgers zijn werknemers, geen zelfstandigen
  Ze zwermen door de stad met maaltijden op hun rug, de hard fietsende bezorgers van Deliveroo. Het bedrijf biedt naar eigen zeggen ?goedbetaalde, flexibele bijbanen? voor zelfstandigen. Maar de rechtbank in Amsterdam vindt dat de bezorgers in loondienst zijn. Bovendien vallen ze onder de cao voor beroepsgoederenvervoer.

 • Meld een ernstig arbeidsongeval op tijd
  De Arbowet bepaalt dat ernstige arbeidsongevallen, dat zijn de ongevallen die leiden tot de dood, blijvend letsel of ziekenhuisopname, direct aan de Inspectie SZW moeten worden gemeld. Bij het niet naleven van deze verplichting kunnen forse boetes aan de werkgever worden opgelegd. Hoewel deze meldingsplicht vrij helder is, gaat het in de praktijk nog wel eens mis. Vaak onbedoeld, legt advocaat Frank Janzing uit.

 • Na harde Brexit, mogen Britten nog 15 maanden in Nederland werken
  Als het fout loopt en Groot BrittanniŰ op 29 maart zonder deal de EU uitgaat, mogen Britten nog 15 maanden in Nederland werken. Voorwaarde is dat zij vˇˇr die datum rechtmatig in Nederland waren.