dinsdag 21 mei 2019

U bevindt zich nu hier: Home arrow Nieuwslinks
Nieuwslinks
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals
Personeelsnet: vakkennis voor HR-professionals

 • Wie verdient wat: HR-salarissen stijgen bovengemiddeld verder
  De krapte op de arbeidsmarkt pakt goed uit voor het salaris van HR-professionals, want zij kregen er in 2018 relatief meer salaris bij dan andere beroepsgroepen. De gemiddelde loonstijging bedroeg 2,20 procent, terwijl alle werknemers er vorig jaar gezamenlijk maar 1,99 procent op vooruit gingen.

 • Payrollbedrijven omzeilen nieuwe arbeidswet met ?schijnuitzendkracht?
  Vandaag begint in de Eerste Kamer de behandeling van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). De wet maakt het onder meer lastiger om menskracht in te huren via payrollconstructies. Maar nog voordat de nieuwe arbeidsregels van kracht worden, hebben payrollbedrijven al een list bedacht. Ze vermommen zich als uitzendbureau, want voor de uitzendsector veranderen de regels namelijk niet.

 • Deze 20 vacatures zijn het moeilijkst te vervullen in het MKB
  Het blijft voor bedrijven bijzonder lastig om geschikt personeel te vinden voor openstaande vacatures. De top 20 met moeilijk te vervullen banen, bestaat voor het grootste deel uit technische functies.

 • Hartje, duimpje: in vijf stappen naar 360 graden feedback
  De zomer komt eraan en voor veel organisaties is dat ook de tijd om functioneringsgesprekken te houden. Maar de traditionele cyclus van functioneringsgesprekken en beoordelen, lijkt niet altijd meer goed te passen bij de werkwijze van moderne organisaties. En nu we op social media voortdurend hartjes en duimpjes uitdelen aan elkaar, verwachten we in het dagelijks leven ook eerder opbouwende feedback van managers en collega?s.

 • Werknemer vertelt HR niets over psychische problemen
  In Nederland heeft 42% van de werknemers wekelijks te maken met stress, waarvan 8% dagelijks. Daarmee scoort ons land nog relatief goed. Zo heeft 22% van de Nederlandse werknemers nooit stress op het werk; twee keer beter dan het Europese gemiddelde. Werknemers die wel geestelijke klachten hebben, stappen daarmee liever niet naar de HR-afdeling.